logga_signatur_mail

Växt trenden växer

Du har väl inte missat trenden med grönt?
Att växterna tar stor plats i  inredningen från små kaktusar och minväxthus till stora plantor och träd. Det är amplar och krukor, och drinkbordet byts ut till blombord. 

Foto: Plantagen, Plantagen, Ikea, H&M home.

Nu kommer trenden också till butikerna och varuvisningen blir grön. Det ser hemtrevligt ut och skapar en skön atmosfär. Vissa har konstgjorda växter och vissa satsar på levande. Många tar in levande växter som de passar på att sälja, ett smart drag som både ökar varuvisningens attraktions kraft och troligen ökar merförsäljningen.

Naturen påverkar oss stort nu, dels genom miljötänk och klimatpåverkan men också för att ny forskning har kommit fram till naturens läkande kraft mot t.ex. stress och depression, med att bara vistas ute i naturen. Så vad kan vara bättre än att ta in grönskan i butiken? Kunder kommer känna sig rofyllda, mindre stressade och väl till mods - det om något ökar troligtvis deras inspiration och lust att shoppa och att återkomma!

Vila på Götgatsbacken i Stockholm har växter lite varstans, på bord och golv. Man får vårkänslor och trendfaktorn blir högre med växterna, annars hade det känts som nästan vilken butik som helst.
T.o.m i provrummet finns små växter!

Tänk er det här bordet utan växter, inte lika inspirerande!
Produkter som är  ekologiska, miljövänliga eller tillverkade med tanke på hållbarhet och miljö lyfts fram extra mycket tillsammans med gröna växter. Människans tankar associerar grönt med miljö och välbefinnande.

På Granit på Götgatsbacken  placeras växter i krukorna, detta blir direkt mycket mer intressant för ögat än bara en pyramid av grå betongkrukor.
En stor levande krukväxt på ett produktbord på H&M Home i Sergelgången som sätter stilen och ökar inspirationen. 
 

På Indiska på Drottninggatan har man ställt in konstgjorda växter lite varstans.
På en hylla intill sandaler står en stor växt. Att ta utrymme till växter kan tyckas olönsamt vid första tanken. Man kanske tänker att produkter som säljs bör stå på hyllan istället. Men det hade inte blivit lika inbjudande att titta på sandalerna då.

Följ oss på Instagram och Facebook för mer inspiration och nyheter om varuvisning, mode och annat spännande : )